ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

«Η συναισθηματική αγωγή των παιδιών παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός τρόπου ζωής που θα προάγει την ικανότητα

αναγνώρισης, κατανόησης και της διαχείρισης των συναισθημάτων.

Η συναισθηματική αγωγή, αφορά όλες εκείνες τις ικανότητες που έχουν να κάνουν με τον αυτοέλεγχο, την ενσυναίσθηση, την αυτοαποδοχή,την έκφραση και την αναγνώριση των συναισθημάτων.

Η ανάπτυξη όλων των παραπάνω ικανοτήτων βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους αλλά και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα των ανθρώπων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η συναισθηματική νοημοσύνη που αποκτείται μέσω της συναισθηματικής αγωγής προάγοντας την ψυχοσωματική ευεξία, αποτελεί ζωτικό κομμάτι για την εκπαίδευση των παιδιών στο δικό μας χώρο.

Η προσπάθεια μας γίνεται μέσα από τη μουσική, εικαστική έκφραση, δραματοποίηση και σωματικές δραστηριότητες. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης, από το χώρο της ψυχικής υγείας και της τέχνης που έχουν ασχοληθεί με πίστη και αφοσίωση με τη συναισθηματική αγωγή.

Μαζί με εσάς τους γονείς και με όχημα τη συναισθηματική αγωγή ας αποτελέσουμε σκαλωσιά, όπου τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους και θα ανταποκριθούν ποιοτικά στο δικό τους δρόμο ζωής που εκείνα θα επιλέξουν!!!!

Ονειροδρόμιο

Στο ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ τα όνειρα ξεκινάνε.
Δημιουργούνται μέσα από τις κατάλληλες δραστηριότητες και την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών ….  και γίνονται πραγματικότητα με όχημα τη συναισθηματική αγωγή!!!!

Ακολουθήστε μας στα Social

© 2022 Onirodromio.gr | Σχεδιασμός - Φιλοξενία: E-base.gr